05.03.2015

Bani imprumut rapid pentru restantieri si rau platnici

Ce se intampla daca iei bani imprumut si inregistrezi restante? Ei bine, vei fi raportat la Biroul de Credit, iar din aceasta cauza va fi foarte dificil sa mai obtii vreun alt imprumut.

Odata ce esti raportat la Biroul de Credit sau la Centrala Riscului de Credit (CRC), vei figura in baza de date ca rau platnic timp de 4 ani.

Deci, daca esti restantier ai sanse foarte mici sa iei bani imprumut de la banci in 2015, de aceea trebuie sa te orientezi catre alte institutii existente pe piata financiara. Ma refer aici la institutiile financiare nebancare, companii acreditate de BNR.

Majoritatea IFN-urilor care ofera credite rapide restantierilor verifica baza de date a Biroului de Credit, insa acorda mai usor imprumuturi fara garantii spre deosebire de banci.

Mai mult decat atat, exista unele institutii nebancare care nu verifica istoricul tau. Astfel, IFN-urile acorda restantierilor credite rapide, ceea ce se rezuma de fapt la niste imprumuturi de sume mici de bani, care se ramburseaza pe perioade scurte de timp, ce variaza de obicei intre 30 de zile si maxim cateva luni.

In cele mai multe cazuri, fie ca esti inregistrat ca restantier sau ca rau platnic, de la IFN-uri poti obtine banii in maxim 24 ore, deoarece majoritatea acestor institutii financiare nebancare au adoptat o modalitatea de acordare exclusiv online.

Cu toate ca poti intra rapid in posesia imprumutului cu un minim de documente, nu trebuie sa neglijezi faptul ca aceste IFN-uri percep dobanzi mult mai mari decat bancile. De aceea, poti intampina probleme cand trebuie sa rambursezi suma ceruta (ex: intarzieri la plata ratelor).

Pentru anul 2015, multe IFN-uri si-au innoit portofoliul cu credite rapide nebancare pe care le pot accesa acum si restantierii sau rau platnicii, in unele cazuri chiar si fara adeverinta de venit. Mai jos, vom compara cele mai bune oferte valabile incepand din acest an.

Care este suma maxima pe care o poti imprumuta ca restantier?

Daca accesezi un imprumut ca restantier de la Viva Credit, suma maxima pe care o poti obtine la prima aplicare e de 1.000 lei. In schimb, daca esti deja client Viva, poti lua suma maxima de 1.500 lei.

Daca optezi pentru un credit de la Extra Simplu, sumele pe care le poti obtine ca rau platnic au valori cuprinse intre 100 si 2.000 lei.

Mai ai sanse sa iei bani imprumut ca restantier de la Fast Finance IFN SA, companie care iti ofera rapid pana la 3.000 lei.

De altfel, CAR Fair IFN iti poate acorda microcredite cuprinse intre 100 si 500 lei, nu o data, ci ori de cate ori ai nevoie de o suma de bani urgent.

Cum poi aplica pentru un credit ca rau platnic?

Pentru creditul pana la salariu acordat de Viva poti aplica foarte simplu direct de la calculatorul tau. Mai precis, trebuie sa completezi o cerere, dupa care sa o printezi, si mai apoi, sa o trimiti semnata online prin e-mail.

La fel aplici si la celelalte institutii. Pe scurt, ai nevoie doar de un device (laptop, tableta, telefon) conectat la internet. Iti recomandam, de altfel, sa intri pe site-urile acestor IFN-uri pentru a afla cum se procedeaza pas cu pas.

Care sunt actele de care ai nevoie si ce conditii trebuie sa indeplinesti?

In cazul Viva Credit, pentru a lua bani imprumut rapid pentru rau platnici, ai nevoie de buletin si de un extras de cont bancar. Aceleasi acte le solicita restantierilor si compania Extra Simplu. In general, conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a fi eligibil sunt varsta minima de 18 sau 21 ani, iar salariul sau pensia trebuie incasate intr-un cont bancar ca sa dovedesti totusi ca ai un venit.

De altfel, si Fast Finance IFN iti solicita doar un buletin si un cont bancar daca vrei sa apelezi la ei pentru un imprumut rapid de bani ca restantier, dar conditiile pentru a deveni client eligibil sunt putin diferite cand vine vorba de varsta, iar aici ne referim la intervalul care trebuie sa fie cuprins intre 18 si 75 ani.

Pentru a lua bani imprumut rapid ca rau platnic de la CAR Fair IFN SA, ai nevoie neaparat si de adeverinta de venit. O alta conditie care se impune este aceea de a fi membru al CAR-ului, lucru care se realizeaza extrem de simplu, astfel incat poti deveni membru doar completand un formular online cu cateva date din buletin. CAR Fair IFN SA iti cere sa fii salariat cu contract de munca cu norma intreaga sau cu jumatate de norma.

Care este perioada de rambursare?

Perioada maxima de rambursare a imprumutului pentru restantieri luat de la Viva, de la Fast Finance IFN sau de la CAR Fair este de 30 zile, in timp ce la Extra Simplu perioada variaza intre 5 si 60 zile.

De asemenea, creditele rapide se pot rambursa si anticipat, partial sau total, fara costuri suplimentare. Aceasta optiune este valabila atat la Extra Simplu, cat si la celelalte companii. Returnarea ratelor se poate face atat in numerar, cat si prin transfer bancar.

Cum aflu daca dosarul meu a fost aprobat?

Deoarece vorbim de bani imprumut online, este lesne de inteles faptul ca raspunsul il vei primi in cel mai scurt timp prin e-mail. Totusi, raspunsul va fi transmis imediat si printr-un SMS.

In cat timp primesc banii?

Banii sunt trimisi catre tine in cel mult 1 zi la Extra Simplu si la Viva Credit. Procesul dureaza de la cateva ore si pana la 1 zi si in cazul CAR Fair IFN, si, de altfel, cam tot atat trebuie sa astepti si la Fast Finance IFN pentru a primi imprumutul cerut.

Cum primesc banii?

Fie ca esti rau platnic sau restantier, toate companiile iti vor trimite suma ceruta in contul bancar indicat de tine atunci cand ai completat cererea de credit.

Care sunt avantajele creditelor nebancare rapide?

Nicio institutie dintre cele enumerate nu solicita giranti si la niciuna dintre ele nu ai nevoie de garantii. In plus, Viva Credit si Fast Finance iti accepta dosarul chiar si daca nu prezinti adeverinta de salariu. Extra Simplu se remarca printr-o dobanda anuala fixa, indiferent daca in prezent esti sau nu restantier.

Exista dobanzi penalizatoare?

Raspunsul este afirmativ, astfel ca, in cazul in care nu platesti la timp ratele, Viva percepe o dobanda penalizatoare de 1,25%/zi, CAR Fair IFN suma de 50 lei + 1,2%/zi din suma imprumutata, in timp ce Extra Simplu aplica un procent de penalizare mai mare, de 3%/zi din sold.

In toate cazurile, pentru recuperarea creantelor se va recurge la companii specializate iar in final tu vei suporta toate cheltuielile care decurg din acest demers si, de asemenea, vei fi raportat din nou la Biroul de Credit, ingreunandu-ti astfel procesul de a mai primi vreodata bani imprumut.